Un articol cu pisici

Nu este o noutate, mie îmi plac foarte mult animalele, iar de ceva timp pot spune că şi pisicile îmi sunt mult mai dragi. Evident, nu le-am detestat până acum sau ceva de genul, însă sunt puţin mai strict în ceea ce priveşte comportamentul pe care animalul de companie îl are, iar pisica este foarte activă, schimbătoare… şi are apucături nebuneşti uneori, iar acestea sunt nişte aspecte care mă obosesc. De cealaltă parte a polului găsim câinele, care dacă este educat poate fi un îngeraş. Cu toate acestea, acasă am atât pisici, cât şi un câine, de care sunt mândru şi îmi pare extrem de bine că de fiecare dată când ajung acasă, la poartă, sunt întâmpinat de “şatra lui Papuc”. Nu pot să fac o departajare în ceea ce priveşte animalele de acasă, fiindcă le iubesc în egală măsură, însă de această dată voi scrie câteva lucruri despre pisici, deoarece am decis că ele ar trebui să fie sub lumina reflectoarelor.

Sincer să fiu, nu ştiu când am avut prima oară o pisică, fiindcă am avut foarte multe, însă ştiu că toate mi-au fost dragi, chiar şi acelea care făceau probleme. Nu cred că am fost vreodată afectat de dispariţia unei pisici încât să plâng, însă toate au avut un rol foarte important în viaţa mea. Datorită acestor animale am devenit o persoană mult mai calmă şi mai plăcută. Înainte eram foarte închis şi nu făceam niciun efort să ies din această stare permanentă. Pisicile mele au avut însă un efect terapeutic foarte puternic. Îmi amintesc şi acum momentele când stăteam afară, în special vara, în după amiezile acelea mai răcoroase şi mă jucam cu pisicile. Cred că ele au fost acel psiholog necuvântător de care am avut nevoie cel mai mult pentru a trece peste timiditate şi stările de disconfort în preajma altor persoane.

De curând am scris un articol referitor la un proiect care vine în sprijinul copiilor nevăzători din România, în care drept terapie pentru o mai bună integrare în societate a fost aleasă hipoterapia (şedinţe de terapie cu cai). Nu cred că doar caii sunt buni pentru acest gen de terapii, ci şi animalele de casă. Dacă o pisică a putut avea un impact atât de mare asupra mea, consider că ar putea avea rezultate la fel de bune şi la alte persoane. În orice caz, dacă aveţi o zi mai urâtă şi simţitit nevoia să vă calmaţi sau vreţi pur şi simplu să scăpaţi de stresul acumulat peste zi, o “porţie” de stat cu o pisică nu strică niciodată. Mai jos aveţi câteva pisici pentru a vă relaxa şi pentru a vă face o idee asupra faptului că pisicile sunt ca nişte obiecte anti-stres.

14 thoughts on “Un articol cu pisici

 1. Si eu am un motanel, roscatel si aprob tot ceea ce ai spus. Sunt zile in care, din cauza stresului, sunt cu moralul la pamant, insa el reuseste sa mi readuca zambetul pe buze si sa mi ridice moralul. Cred ca ar functiona terapia si cu alte animalute.

 2. Da, si eu stiu ca pisicile atrag energiile negative si cand se aseaza pe noi o fac exact in locurile bolnave. Eu nu am pisici dar asa stiu din batrani ca se intampla.

 3. eu eram sceptica cu pisicile dar mi-am schimbat parerea de cand a aparut Bijou si i-am observat comportamentul… nu-s proaste deloc chiar!

 4. Cu siguranta pisicile pot fi de ajutor persoanelor bolnave si nu numai.
  Personal, nu.mi plac deloc pisicile…nu mi pot explica de ce. Pe cand cateii sunt parte din sufletul meu.

 5. Eu una prefer pisicile cu toate ca simpaticii si energicii catelusi sunt animalele cele mai potrivite pentru o persoana singuratica si bolnava. Pisicile ma linistesc enorm si cred ca sunt animalute de companie foarte potrivite pentru persoanele care nu au foarte mult timp liber la dispozitie pentru a-si plimba partenerul de joaca, caci vezi tu, pisicile pot fi dificile si foarte simandicoase uneori… Ele au nevoie de spatiu si de liniste ca sa se simta in elementul lor, si cu cat le lasi mai mult sa-si faca ele de cap, cu atat se simt mai confortabil fie ca le tinem la curte sau in apartament.

 6. Mie nu prea imi plac pisicile… nah, fiecare cu piticii lui pe creier. In schimb imi plac ghidusiile pe care le fac si… iubesc cateii maxim 😛

 7. Parcă ne-am vorbit, amândoi cu articole despre pisici, în aceeași zi. Dar da, cei mai buni terapeuți sunt pisicii, cu tot cu stările lor schimbătoare. Cel puțin pentru mine a avut un efect foarte benefic „terapia cu pisici”. Nu concep viața fără mustăcioși, de mică fiind obișnuită cu ei. Îmi plac și câinii, însă tot mai mult îmi place mieunatul decât lătratul.

 8. Si eu am citit despre terapia cu animale si despre numeroasele ei beneficii. Iar iubitul meu are 9 pisici asa ca da, ne plac pisicile. 🙂

 9. Cred ca pisicile sint printre preferatele copiilor pentru ca si Jasmine a mea m-a batut la cap pana i-am luat una 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *