Tudor Chirilă atacă dur “clasa politică”

Uneori pot fi foarte dur şi, trebuie să recunosc, l-am detestat puţin pe Tudor Chirilă. Acest personaj pe care foarte multă lume îl apreciază… mie mi-a creat un sentiment de repugnă. Nu, nu din cauza a ceea ce scrie, compune, spune şi cântă. Apreciez foarte mult treaba pe care o face, atât la nivel de artist şi persoană publică, dar şi la nivelul de simplu om. De ce nu mi-a plăcut până nu demult de Tudor Chirilă? Să mă bată Domnu’ dacă ştiu un motiv mai bun decât următorul. Făcând parte din generaţia ălora din ’97, cei de-o seamă cu mine au ajuns la concluzia că Tudor Chirilă este un soi de Dumnezeu în rândul tinerilor şi trebuie tratat ca atare. De ce să mint? Nu îi ascultasem foarte mult muzica, nici nu citisem despre el sau mai ştiu eu ce, însă mă râcâia faptul că majoritatea persoanelor care vorbeau despre el îl ridicau în slăvi, parcă ar fi fost un soi de Salvador Dali al zilelor noastre. Pentru mine acest trend a însemnat un val de “hipsterizare” a mediului din care provin, care nu mi-a provocat nimic altceva decât silă. Cu toate acestea, zilele trecute mi-am schimbat atitudinea faţă de Tudor Chirilă, individul care a avut curajul bădăran să atace dur “clasa politică” din România.

Despre Tudor Chirilă se ştie totuşi faptul că nu este prima oară când atacă dur politicienii sau sistemele din România. El a devenit renumit şi prin intermediul blogului său de pe platforma Blogspot. Dovadă că majoritatea personalităţilor apelează mai degrabă la bloguri decât la reţelele sociale, deoarece sunt mult mai eficiente în ceea ce priveşte transmiterea mesajelor.

Acum vreo câteva zile stăteam pe Facebook şi pierdeam vremea citind cine ştie ce articole sau postări de-ale prietenilor mei. Printre altele am dat de o înregistrare a unui live făcut de Tudor Chirilă. Titlul videoclipului era foarte sugestiv, însă totodată misterios. “Ce, mă? Am ajuns să nu pot fura în ţara mea?” La prima vedere am crezut că Tudor urma să povestească un caz de furt în care tot el ar fi fost făptaşul. Mi s-a părut comică ideea că un asemenea individ ar putea comite o asemenea crimă lipsită de sens. Al doilea meu gând a fost, logic, faptul că ar putea să vorbească despre lingăii care se află în Parlament, Guvern şi în Senat. Şi chiar aşa a fost. Am urmărit cu mult interes cuvintele pe care le avea de spus la adresa ticăloşilor din conducere. Majoritatea celor care l-au urmărit pe Tudor Chirilă au apreciat, cum, pe de altă parte, am făcut şi eu, ironia acestuia faţă de “politicieni”. Mai jos aveţi videoclipul, pe care sper să îl savuraţi, la fel cum am făcut-o şi eu.

4 thoughts on “Tudor Chirilă atacă dur “clasa politică”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *