Cele mai aşteptate telefoane ale anului – 2017

Anul 2017 este probabil unul dintre cei mai buni ani ai tehnologiei. De la începutul anului s-au remarcat noi vârfuri de game care au revoluţionat industria telefoniei. Cu toate inovaţiile şi specificaţiile de top cu care brandurile de renume vin pe piaţă an de an, industria depăşeşte barieră peste barieră şi dobândeşte noi capacităţi. Deşi mai multe terminale şi-au făcut deja simţită prezenţa pe piaţă, 2017 mai are modele de prezentat, printre care găsim flagship-uri care ar putea întrece aşteptările tuturor utilizatorilor de gadgeturi.

 

  • Apple iPhone 7S/iPhone 7S Plus & iPhone 8

Există o mulţime de speculaţii precum că noile terminale Apple vor apărea în luna septembrie a acestui an. Urmărind istoricul lansărilor telefoanelor Apple, începând cu iPhone 5 toate modelele care au urmat au fost lansate de asemenea în luna septembrie, ceea ce întăreşte şi mai mult ideea că anul acesta nu va fi o excepţie. Cu toate acestea există zvonuri cum că lansarea modelului iPhone 8 va fi întârziată, dar nu cu mult. iPhone 8 este aşteptat să apară până de Black Friday. Motivul pentru care iPhone 8 este unul dintre cele mai aşteptate telefoane ale anului îl reprezintă faptul că este al 10-lea terminal Apple aniversar, care va veni cu o serie de schimbări menite să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor. Preţurile celor două vârfuri de gamă, iPhone 7S şi iPhone7S Plus, sunt aşteptate să fie asemănătoare preţului unui iPhone 7. Chiar şi aşa, îmbunătăţirile care vor fi aduse celor două terminale Apple vor garanta utilizatorului o mai bună autonomie şi un display mai bun.

O creştere substanţială a preţului o va avea iPhone 8, care ar putea să coste peste 3900 lei. În ceea ce priveşte flagship-ul anului de la Apple, designul telefonului a suferit modificări în urma cărora display-ul domină faţa telefonului. Cele mai răspândite zvonuri arată că Apple ar fi integrat butonul “Home” în display. Astfel, posesorii unui iPhone 8 ar dispune de un display de 5.8-inch pe care vor putea utiliza aplicaţiile la o rezoluţie impresionantă.

 

  • Samsung Galaxy Note 8

Noul flagship al celor de la Samsung va fi mult mai mare şi mai impunător. Conform unei invitaţii oficiale trimise către media, acesta urmează să fie lansat pe 23 august, însă tot cei de la Samsung dau indicii cum că phablet-ul va ajunge în mâinile utilizatorilor abia în luna septembrie, iar în unele ţări, cel mai târziu, în luna octombrie. Aşadar Samsung concurează cot la cot cu Apple în vederea lansării celor mai noi produse ale lor. În ceea ce priveşte preţul, Samsung Galaxy Note 8 ar putea deveni cel mai scump terminal de pe piaţă. Dacă Apple sugerează că preţul noului iPhone 8 ar fi peste 3900 lei, phablet-ul de la Samsung ar putea ajunge până la 4500 lei! Desigur, preţul vârfului de gamă nu este foarte piperat pentru cei care sunt cu dare de mână şi caută cel mai râvnit phablet al producătorului coreean. Samsung Galaxy Note 8 va dispune de ‘Infinity Display’ şi cel mai probabil va avea o diagonală de 6.3-inch.

Cei mai creativi simpatizanţi ai brandului Samsung susţin că zvonurile sunt false şi că noul Samsung Galaxy Note 8 va fi de fapt primul telefon al cărui display va putea fi pliat. Cu toate acestea, Samsung nu este încă pregătit pentru a utiliza o astfel de tehnologie la unul din flagship-uri. Există însă zvonuri că anul acesta producătorul coreean va lansa primele telefoane ale căror display vor putea fi pliate, însă nimic nu este cert.

 

  • LG V30

Până la sfârşitul lunii august, cei de la LG sunt aşteptaţi să îşi prezinte noul vârf de gamă care ar putea avea un design nou faţă de modelele anterioare. Cel mai nou model LG promite specificaţii de top care să concureze cu orice terminal. În ceea ce priveşte designul, LG V30 oferă un display care acoperă toată partea din faţă a telefonului. Senzorul de amprentă a fost mutat pe partea din spate, pentru a economisi spaţiu şi pentru a face utilizarea telefonului mult mai plăcută. Însă există şi opinii care spun că designul nu diferă foarte mult faţă de LG G6, care, într-adevăr, dacă este pus cap la cap cu noul flagship al brandului, se observă că diferenţele nu sunt mari.

LG G6, LG V30, Samsung Galaxy S8
Un alt aspect discutat foarte mult este faptul că flagship-ul va avea sistemul de operare Android O. Acest lucru este destul de posibil, ţinând cont de faptul că LG V20 a fost primul smartphone care să funcţioneze pe noul sistem de operare de la Google (Android 7.0 Nougat). LG V30 este un telefon care promite, din toate punctele de vedere. Dacă va reuşi să întreacă concurenţa prin intermediul îmbunătăţirilor aduse şi specificaţiilor unice, va trebui să aşteptăm până când va fi lansat şi să vedem, însă un lucru este cert: LG V30 ar putea fi următorul vârf de gamă al brandului LG care să fie printre preferinţele tuturor.

 

  • Nokia 8

Nokia este probabil unul dintre cei mai îndrăgiţi produători de telefoane mobile. Cu toate acestea, Nokia a eşuat lamentabil ani la rând. După eşecuri constante, producătorul vrea să dovedească în 2017 că încă este activ şi că poate lansa un terminal care să îl readucă în lumina reflectoarelor. Nokia 8 a fost lansat în luna august şi va putea fi cumpărat începând cu luna septembrie la preţul de 2700 lei. Ce face acest flagship atât de impresionant este alegerea producătorului de a lansa primul smartphone al companiei pe care rulează sistemul de operare Android.

O mişcare îndrăzneaţă a producătorului a fost plasarea antenei atât în partea inferioară a telefonului, cât şi în partea superioară, astfel încât utilizatorul să nu o acopere cu degetele în timpul convorbirilor telefonice. Semnalul va fi foarte bun, iar în ceea ce priveşte autonomia, Nokia 8 promite ore întregi de utilizare la capacitate maximă şi tehnologie Quick Charge 3.0 via USB. Un alt detaliu foarte important, pus în evidenţă chiar de Nokia, este acela că posesorii acestui terminal se vor număra printre primele persoane care se vor bucura de sistemul de operare Android O.

 

  • Huawei Mate 10

Huawei Mate 10 este unul dintre cele mai aşteptate smartphone-uri ale anului, şi pe bună dreptate! Aşteptările sunt foarte mari de la acest terminal, astfel Huawei Mate 10 ar putea fi unul dintre cele mai bune vârfuri de gamă ale anului. Într-un anunţ oficial, Huawei urmează să lanseze în cadrul unei gale, în Munchen, Germania, pe data de 16 octombrie, un nou terminal. Cu toate acestea, nimeni nu ştie sigur dacă la acea dată va fi lansat Huawei Mate 10 sau este vorba de un alt smartphone al dezvoltatorului. Un lucru însă este destul de vizibil pe invitaţia publică făcută de Huawei. Pe fundalul imaginii se observă numărul “10” din care putem deduce faptul că ar urma să fie lansat Huawei Mate 10.

O sursă de pe internet a furnizat informaţii conform cărora Huawei Mate 10 ar avea scanner pentru iris şi un sistem de recunoaştere facială 3D. Asemănător terminalelor anterioare, Huawei Mate 10 are două camere foto principale Leica. Calitatea imaginilor capturate prin intermediul celor două camere foto va fi mult mai bună faţă de modelele anterioare, conform Richard Yu (CEO Huawei).Orice ar fi, indiferent de preferinţe, anul 2017 va fi foarte interesant din punct de vedere tehnologic. Terminalele care vor acapara atenţia globală vor fi de asemenea cele care vor defini noile tendinţe pentru anul următor. Cine ştie ce răsturnări de situaţie ar putea avea loc în clasamentul final?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *