Haine bărbăteşti de primăvară – tips

Fiindcă pare că primăvara îşi intră în drepturi şi capătă teritoriu, în detrimentul iernii care părea că nu mai vrea să se termine, am zis că este un moment numai bun să fac un articol despre haine bărbăteşti de primăvară şi cum pot fi acestea purtate, în diferite moduri.

 

Primăvară, dar până unde?

Pentru că bărbaţii sunt mai greu de descifrat atunci când vine vorba de vestimentaţie, iar majoritatea bărbaţilor nu cunosc anumite reguli referitor la cum ar trebui să se îmbrace, cel mai bine ar fi să se întrebe singuri: bine, bine… este primăvară… dar până la ce nivel? Fiindcă vremea este înşelătoare, primăvara nu te ajută întotdeauna să te îmbraci aşa cum ţi-ai dori. De cele mai multe ori s-ar putea să vrei să te îmbraci mai subţitr, însă nu vei putea din cauza acelui vânt netrebnic pe care abia aştepţi să îl uiţi. Aşadar, dacă totuşi temperaturile de afară indică în termometre mai mult de 10 grade Celsius, ai putea oricând să renunţi la geaca de iarnă şi să treci la un trenci sau o geacă de primăvară. Sunt foarte comode şi nu sunt greu de întreţinut!

Bălţi peste tot… ce mă fac?!

Dacă primăvara este anotimpul renaşterii, ar trebui să ţii cont şi de faptul că pe alocuri s-ar putea să mai găsim câteva bălţi. Dat fiind faptul că iarna abia şi-a luat tălpăşiţa, iar zăpada s-ar putea să se mai găsească prin unele zone, s-ar putea să ai de aface cu apa aceea enervantă care se acumulează (de) pe străzi. În acest caz ai putea rămâne la ghete, însă nu ghete de iarnă. Există o mulţime de ghete care te-ar putea ajuta să treci mai uşor peste o primăvară caracterizată de apărie. Personal, preferatele mele sunt ghetele cu motive brogue. Acestea au un aspect primăvăratic şi nu îţi transpiră picioarele în ele, dar nici nu îţi îngheaţă. Sunt undeva la limita decenţei vestimentare. Dacă totuşi te găseşti în situaţia de a purta adidaşi, atunci ar trebui să optezi pentru o pereche de adidaşi uşor de curăţat şi de culoare închisă. Desigur, dacă vrei să porţi adidaşi albi, nu ai decât! Singura problemă va fi aceea că eşti nevoit să cureţi adidaşii foarte des, fiindcă se vor murdări uşor.

Fii curajos, încearcă lucruri noi!

După cum spuneam anterior, primăvara este anotimpul renaşterii naturii şi a tot ce este frumos în această lume. Este anotimpul speranţei şi bucuriei. Precum natura prinde viaţă din nou, iar plantele îşi recapătă puterile, aşa şi tu ai puterea de a schimba ceva în viaţa ta. Fii inventiv şi arată tuturor că nu îţi este frică să experimentezi. În acest sens putem vorbi de o sumedenie de haine colorate, dar care să nu fie vulgare sau stridente. Poartă cămăşi clasice, dar de diferite culori. Fă-te remarcat la locul de muncă prin purtarea unei cămăşi tip tunică de culoarea burgund sau albastră, cu mânecile suflecate. Nu îţi fie teamă de ce vor crede ceilalţi, tu trebuie să te simţi bine în pielea ta! Alternează de la o zi la alta culorile şi află ce ţi se potriveşte cel mai bine. În timp vei recunoaşte că doar anumite culori te reprezintă şi avantajează totodată.

Dacă este prea frig..?

Într-adevăr, primăvara mai există episoade în care temperaturile scad brusc, iar vremea de afară nu îţi mai permite să porţi chiar tot ce ţi-ai propus. Pentru că totuşi vrei să fii cât mai elegant şi să porţi aceste haine bărbăteşti de primăvară cât mai corect, poţi oricând să apelezi la un sacou, o cămaşă şi un pulover frumos pe deasupra. Nu face greşeala de a lua un pulover cu modele pe el! Puloverul trebuie să fie simplu şi să permită pielii să respire, astfel încât să nu transpiri în el. Dacă mai ţii minte filmele acelea adolescentine, în care întreaga poveste se concentra asupra vieţii de liceu/facultate, ei bine, află că în străinătate majoritatea elevilor şi studenţilor de sex masculin poartă hainele în această combinaţie, fix ca în filme. Nu numai că denotă eleganţă, dar oferă şi un aspect plăcut purtătorului.

Ce accesorii se poartă primăvara?

În cazul în care nu eşti sigur de haine, poţi oricând să abordezi un ceas cu zale metalice sau unul care are curele din piele. Personal, cred că un ceas care are curele din piele se potriveşte mai bine primăverii, însă rămâne să decizi singur ce crezi că te avantajează. Pe lângă ceas ai putea opta la fel de bine pentru o geantă de mână sau un rucsac simplu. Niciodată nu ştii când poţi avea nevoie de un caiet şi un pix sau de un sandviş dacă ţi se face foame prin parc. Şi nu în ultimul rând, o cravată s-ar potrivi de minune la acea cămaşă.

Nu te lăsa influenţaţ sută la sută de ceea ce a fost scris în acest articol. Dacă sufletul îţi dictează să te îmbraci într-un fel anume, atunci ar fi bine să o faci. Urmează-ţi sufletul şi conştiinţa! Moda are o singură regulă: nu fi vulgar! Dacă totuşi nu îţi place să fii chiar atât de elegant, poţi aborda oricând o ţinută mai casual. De asemenea, o pereche de pantaloni chino slim fit cu un tricou şi o geacă bărbătească bomber ar putea oricând să te ajute să treci peste primăvară în siguranţă la fel de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *