Din Iordania, Japonia şi Italia, cu dragoste

Cu o floare nu se face primăvară, dar pentru mine s-a pus deja de o călătorie în lumea largă! Abia a început anul, iar eu simt că este momentul să mă ţin de ce spuneam la Revelion. Îmi promiteam că voi călători mai mult. Ei bine, chiar aşa se va întâmpla. Ştiţi de unde am această siguranţă? Am cerut şi am primit! Nu m-aş fi gândit vreodată, dar în urma unei loterii de vacanţe, sponsorizată de agenţia de turism Christian Tour, am câştigat o excursie în trei ţări diferite. Doamne, nu mică mi-a fost mirarea când am aflat că eu sunt unicul câştigător. Există însă o mică-mare problemă: am aflat foarte târziu că am câştigat. Chiar şi acum, când vă scriu acest articol, eu de fapt sunt pe grabă!

Fiindcă am aflat destul de târziu că eu sunt câştigătorul loteriei, nu am avut suficient timp să mă gândesc la ce anume aş putea vizita sau mânca în ţările prin care mă voi afla. De fapt am doar 5 ore la dispoziţie să mă pregătesc pentru una din cele mai mari aventuri ale vieţii mele. Sunt genul de persoană care respectă omul şi locul, aşa că pentru fiecare destinaţie mi-am luat câte un articol vestimentar reprezentativ, sau cel puţin simbolic. Ah, dar nu v-am zis încă unde voi ajunge? O să fiu scurt şi la obiect: Iordania, Japonia şi Italia. Astfel, pentru Iordania am decis să iau un keffiyeh1, pentru Japonia un kimono2 negru, iar pentru Italia voi respecta zona printr-o vestimentaţie cât mai casual.

Sunt îndrăgostit până peste cap de Japonia, motiv pentru care am pus la cale mai multe întrebări pe care, în viitor, voi dori să le adresez unui consultant Christian Tour, pentru a afla mai multe detalii despre această ţară, fiind la prima mea excursie de acest gen. Deoarece am câştigat la loteria sponsorizată de Christian Tour, am decis ca tot prin intermediul acestei agenţii de turism să revizitez Japonia. Christian Tour este una dintre cele mai recunoscute agenţii de turism din ţară, având unele dintre cele mai populare şi mai frumoase circuite. Am mai auzit de circuite Christian Tour, însă nu am crezut vreodată că voi ajunge să mă bucur de ele pe viu. Până acum m-am bucurat de circuite Christian Tour doar din imaginile postate pe reţelele sociale de alţi prieteni.

 

Japonia

În orice caz, vreau să mă bucur atât de farmecul Umbriei italieneşti, liniştea Japoniei, cât şi de o experienţă genială în Iordania. Dar pentru că Japonia este ţara care simbolizează, pentru mine, liniştea şi echilibrul, am decis să mă îmbrac în kimono-ul pe care îl voi avea cu mine, să vizitez câteva temple şi să mă cufund alături de călugări într-o stare de meditaţie sau să mă bucur de grădinile lor cu pârâiaşe şi copaci frumos înfloraţi. Într-o altă ordine de idei, sunt un foarte mare fan al poveştilor cu samurai, de aceea mi-ar plăcea să cunosc câteva tehnici de apărare de la cei mai vechi luptători ai lumii, direct dintr-un dojo3.

 

Italia

Ce pot spune despre Umbria? Este o localitate despre care nu am mai auzit până acum, însă Italia nu îmi este deloc străină. Am ascultat foarte multă muzică italienească, iar acasă, la facultate şi în orice alt loc, mă gândesc numai la pizza şi pastele cu sos Carbonara. În afară de acest lucru, chiar dacă am zis că nu am mai auzit de Umbria până acum, un lucru ştiu sigur: în Italia sunt o mulţime de festivaluri frumoase. Aşadar, la o scurtă căutare pe Google am putut găsi un festival pe gustul meu, care are loc chiar în minunatul oraş Umbria. Este vorba de “Corsa dei ceri4“, care are loc în fiecare an la data de 26 mai. Oamenii se adună şi formează trei echipe, fiecare dintre acestea cărând câte o statuie a unui sfânt pe care îl reprezintă, statuia aflându-se pe o prismă din lemn de 280kg. Această statuie trebuie să parcurgă drumul de la Palazzo dei Consoli, până la Basilica Sfântul Ubaldo. Un drum şi o experienţă greu de uitat!

 

Iordania

Cum aş putea să uit de Iordania? Ador ţările calde. De când cu iarna asta, parcă am mai pus vreo 10kg şi prea mă îmbrac cu multe haine. M-am cam săturat de ele, aşadar dau la schimb hainele groase pe pantaloni chino şi cămăşile din in. Dar vă spuneam că o să am cu mine şi un keffiyeh, pe care îl voi purta de îndată ce voi avea posibilitatea. Îmi trebuie ceva care să mă protejeze de soarele puternic şi căldură. Un loc unic pe care vreau să îl văd în Iordania este Petra, loc în care se crede că Mântuitorul Iisus Hristos ar fi fost botezat. În afară de tainele locului, pe care aş vrea să le aflu de la un ghid turistic sau de la alte persoane, mi-ar plăcea foarte mult să analizez geologia locului, fiind student în acest domeniu. Petra este un simbol al credinţei, dar face parte şi din Patrimoniul UNESCO, datorită unicităţii sale şi modul în care a fost construită aceasta. Sunt un om credincios, motiv pentru care aş vrea să aflu mai multe despre locul în care se crede că Iisus Hristos ar fi păşit. Mă aştept ca de aici să plec cu o adevărată “Iordania Experience“!

Singura problemă în momentul de faţă este aceea că nu mai pot scrie! A venit taxiul deja şi mă aşteaptă de ceva timp la poartă pentru a mă duce la aeroport. În final, cele trei locuri pe care le consider emblematice pentru fiecare ţară în parte sunt: Petra (Iordania), Basilica Sfântul Ubaldo (Umbria) şi Templul Toshogu (Japonia). Până una alta, cred că prima oară mă voi duce să mă bucur de farmecul Umbriei, urmând apoi să capăt acel “Iordania Experience” direct din Petra, lăsând ca în cele din urmă să mă liniştesc în Japonia. Acum trebuie să fug… dar vă promit că imediat ce mă întorc în ţară vă voi povesti mai multe despre peripeţiile şi mâncărurile delicioase pe care le-am mâncat. Vă salut, dragilor, ciao!

*Legenda
keffiyeh1= o eşarfă pe care bărbaţii arabi o poartă înfăşurată peste cap
kimono2= haină tradiţională japoneză
dojo3= locul în care au loc antrenamentele pentru artele marţiale
Corsa dei ceri4= “întrecerea lumânărilor”

 

Acest articol a fost scris pentru competiţia Spring SuperBlog 2018.

28 thoughts on “Din Iordania, Japonia şi Italia, cu dragoste

 1. In Japonia cred ca e absolut fantastic, mi-as dori sa pot ajunge vreodata insa nu cred ca va fi posibil. Totusi Italia e o destinatie mai apropiata si la care ar fi posibil sa ajung.

  1. Sper ca într-o zi să apuci să vezi Japonia sau orice altă ţară pe care doreşti să o vizitezi. Merită să îţi trăieşti viaţa “pe drumuri”! 🙂

 2. Italia este o țară minunată, deși am fost de 3 ori, nu mă pot sătura de această țară, iar Japonia și Iordania sunt țări pe care îmi doresc să le vizitez.

  1. În Italia nu am mai mers niciodată, însă am primit multe cărţi poştale de la rude şi prieteni care au mers pe acolo. De data asta vreau să fiu eu acela care trimite cărţi poştale! 🙂

  1. Pentru mine, Iordania este o experienţă nouă şi cred că va fi, de asemenea, de neuitat!

  1. Oho, sper să nu mi se strice aparatul de fotografiat pe drum sau să rămân fără baterii.

  1. Într-adevăr, SuperBlog e o competiţie foarte intensă şi plină cu dificultăţi, dar o să încerc să mă ţin pe picioare şi să fac ceva să mă număr printre finalişti. 🙂

  1. Mă bucur să aflu că nu sunt singurul care mă bucur de o asemenea experienţă. Tare mi-aş dori să vizitez şi alte ţări.

 3. Tocmai ce m-am intors din Italia, o tara foarte frumoasa… pe care am bifat-o Japonia este si ea o tara pe care mi-as dori sa o vizitez ,dar care cu siguranta nu voi putea 🙂

  1. Nu spune niciodată nu, fiindcă nu ştii când îţi va surâde norocul şi vei reuşi să ajungi într-o asemenea ţară! 😀

  1. Să dea Dumnezeu să ajung cu bine acolo! Sper să ne întâlnim cândva pe acolo şi să împărtăşim gânduri în materie de blogging şi despre ţara respectivă. Poate vom deveni şi bloggeri de călătorie, în cele din urmă! :))

  1. O ţară foarte frumoasă, cu o cultură extraordinară. Cu siguranţă ai avea ce să vezi acolo, fără să te plictiseşti.

 4. In Iordania mi-as dori si eu s aajung, dara pana la ea mai amde taiat de pe lista Japonia, China, Australia, SUA, tarile nordice, Rusia, Israel, Mexic, Chile, Zanzibar si poate si Africa de sud 🙂

  1. Şi mie mi-ar plăcea la nebunie să ajung în Australia şi în Rusia. Aceste două ţări sunt pentru mine două dorinţe pe care vreau să le îndeplinesc… şi cred că, în cele din urmă, voi reuşi să o fac! 😀

  1. Japonia este o ţară foarte frumoasă, recunoscută pe plan global pentru speciile de animale şi plante unice pe care le are. De asemenea, oamenii sunt foarte politicoşi şi primitori. Cred că toţi ar trebui să vizităm măcar o dată în viaţă o asemenea ţară.

 5. Chiar visam zilele trecute la o excursie in Japonia, am făcut chiar și o simulare de costuri însă deocamdată nu reușesc sa ma încadrez in buget. Poate peste câțiva ani, o sa ajung dar pana atunci aștept cu real interes articolul tău.

  1. Costurile sunt destul de mari, ce e drept, dar cred că merită pentru o asemenea experienţă! 🙂

 6. Am avut placerea de a pleca de doua ori cu Christian Tour si sa stii ca au fost tare profi. In Japonia mi-as dori sa ajung indiferent cum

  1. Mă bucur să aflu acest lucru. La cât mai multe călătorii cu cei de la Christian Tour! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *