De ce ar trebui să ştii să utilizezi suita Microsoft Office?

Dacă încă nu ştiţi să utilizaţi majoritatea programelor din suita Microsoft Office, cu siguranţă după ce veţi termina de citit acest articol vă veţi dori să o faceţi. Totuşi, de ce Microsoft Office? Probabil vă întrebaţi acest lucru, deoarece mulţi sunt de părere că nu toate domeniile de muncă implică necesitatea cunoaşterii acestor programe. Şi este foarte adevărat! Nu toate domeniile de activitate necesită o cunoaştere a suitei Microsoft Office. Acest lucru se datorează faptului că nu orice meserie din lume se face la birou, însă şi acelea care sunt de teren implică uneori utilizarea programelor Microsoft Office. Dacă la un moment dat va fi trebui să redactaţi o foaie de înştiinţare sau o cerere? Este foarte posibil ca angajatorul să nu deţină niciun model pentru documentul de care aveţi neapărată nevoie. Ce faceţi în acest caz? Acestea sunt întrebările cele mai des întâlnite de la utilizatorii de gadgeturi. Vom răspunde pe rând la fiecare şi vom încerca să dăm câteva răspunsuri care să ofere oricărei persoane încrederea necesară pentru a învăţa să utilizeze aceste programe.

 

  • De ce Microsoft Office?

Sunt sigur de faptul că mulţi nu au nevoie de aceste programe, după cum spuneam anterior, însă la un moment dat v-aţi putea întâlni cu unele situaţii în care un simplu fişier text nu vă va mai ajuta. Cei care lucrează în economie ştiu foarte bine că pentru a avea până şi cea mai mică şansă de a fi angajaţi într-o instituţie vor fi nevoiţi să cunoască suita Microsoft Office la un nivel avansat. Există posibilitatea ca la un interviu de angajare să daţi un test. Această tehnică a început să capete popularitate în ultimii ani, deoarece angajatorii vor să facă o mai bună departajare între candidaţii cărora urmează să le aloce un post în afacerea pe care o conduc. Indiferent că vorbim despre Word, Excel sau orice alt program din suita Microsoft Office, nimic nu poate să oprească dorinţa unui angajator de a cunoaşte mai bine candidaţii.

Totuşi, de ce Microsoft Office? Niciun program preinstalat pe calculator nu prezintă aceleaşi avantaje precum suita Microsoft Office. Spre exemplu, Notepad şi Wordpad sunt două programe preinstalate care însă nu oferă aceleaşi posibilităţi de prelucrare a textului precum Microsoft Office. Dacă în Notepad şi Wordpad putem introduce paragrafe după paragrafe, însă cu limitări în ceea ce priveşte prelucrarea, în Microsoft Office putem prelucra acele paragrafe în aşa manieră încât să capete noi dimensiuni, culori, fonturi şi stiluri. Majoritatea documentelor oficiale sunt redactate în aceste program, deoarece oferă o varietate de unelte de care niciun alt program nu dispune. Un exemplu foarte bun în acest sens este unealta pentru realizarea tabelelor. Cu ajutorul acestei unelte uşurăm procesul de realizare a unui tabel, reuşind astfel să concepem lucrări complexe într-un timp relativ scurt. Desigur că lista ar putea continua în ceea ce priveşte avantajele acestor programe faţă de cele preinstalate, însă ce este cel mai important de subliniat în acest caz este faptul că Microsoft Office oferă garanţia unor lucrări realizate într-un mod cât mai profesionist.

  • Dacă vi se cere la muncă să întocmiţi o cerere?

Acesta este probabil cel mai banal exemplu la care vă puteţi gândi atunci când vorbim despre Microsoft Office. Poate angajatorul nu va avea timpul necesar să vă înmâneze un model de cerere şi va trebui să redactaţi voi înşivă una în Microsoft Word. Ce veţi face în acest caz? Cu siguranţă nu vă puteţi baza pe Notepad, fiindcă este cel mai rudimentar program posibil pe care îl puteţi găsi pe un calculator şi nu va prelucra bine textul. Vă trebuie în schimb un program special realizat pentru astfel de cerinţe. Aşadar Microsoft Word vă poate ajuta să prelucraţi textul înainte de a fi printat, astfel încât să alegeţi dimensiunile potrivite textului, un font cât mai lizibil şi să îi reglaţi spaţiile dintre margini, cât şi poziţia textului faţă de pagină. Ştiţi foarte bine că o cerere poate face diferenţa în unele situaţii, motiv pentru care trebuie acordat timpul necesar redactării şi prelucrării fişierului pentru a nu avea probleme în ceea ce priveşte acceptarea ei.

 

  • Ce faceţi în posibilitatea unui astfel de caz?

Cel mai curând ar trebui să învăţaţi în timpul liber cum să utilizaţi suita Microsoft Office. Nu este deloc greu, în special dacă începeţi cu câte un program pe rând. Dacă sunteţi suficient de motivaţi şi perseverenţi încât să învăţaţi să utilizaţi cel puţin un program din această suită, restul vor veni de la sine. Odată ce reuşiţi să înţelegeţi cum se utilizează Microsoft Office, fiind baza acestei suite, veţi învăţa mult mai uşor restul programelor. Toate însă au funcţii şi unelte diferite, însă niciodată prea dificile. Excel este programul care v-ar putea ajuta să concepeţi un program de lucru, în timp ce PowerPoint vă oferă posibilitatea să realizaţi cele mai impresionante prezentări de proiecte. Credeţi-mă pe cuvânt când vă spun că înţelegerea şi cunoaşterea suitei Microsoft Office face diferenţa la locul de muncă. De la modul în care vă percep colegii şi angajatorul, până la salariul primit, Microsoft Office vă ajută să vă propulsaţi cariera la un alt nivel.

 

  • BONUS: Cum puteţi face bani cu Microsoft Office?

Dacă încă nu aţi fost convinşi de faptul că este foarte important să ştiţi cum să utilizaţi Microsoft Office, aflaţi acum că puteţi câştiga foarte mulţi bani din asta. Pentru studenţi este destul de greu să facă bani cu care să se întreţină singuri, însă nu şi imposibil. Dacă eşti priceput în aceste programe, probabilitatea ca tu să lucrezi pentru alţi studenţi, contracost, este foarte mare. Există suficienţi studenţi leneşi sau care nu ştiu cum să utilizeze Microsoft Office care plătesc pe altcineva să le facă proiectele sau lucrările de licenţă, master etc. Puteţi profita de acest lucru şi să vă deschideţi propria afacere pe timpul anului universitar.

De asemenea, indiferent de vârstă, dacă sunteţi la un nivel exemplar în cunoaşterea suitei Microsoft Office puteţi oricând să predaţi cursuri celor care vor să înveţe cum să utilizeze aceste programe. Sunt numeroşi entuziaşti în lume care vor să facă lucruri utile cu timpul lor liber, iar învăţarea suitei Microsoft Office se numără printre activităţile cele mai populare.

Şi nu în ultimul rând, proiectele ca freelancer. Dacă încă nu sunteţi familiarizaţi cu termenul “freelancer”, acesta se referă la persoana liberă de contract care lucrează de oriunde, în folosul altor persoane care plătesc pentru serviciile prestate. Foarte multe platforme de freelance găzduiesc portofoliile unor astfel de persoane care lucrează în Microsoft Office pentru a câştiga un ban cinstit. Apropo, cunoaşterea limbii engleze reprezintă un avantaj pentru toţi. Deci nu mai staţi pe gânduri şi treceţi la muncă!

 

Aşadar, iată că există suficiente motive şi situaţii în care cunoaşterea programelor Microsoft Office este benefică. Sunt suficente locuri şi surse din care puteţi învăţa suita Microsoft Office. Pe internet găsiţi cele mai multe articole şi resurse pentru aceste programe, însă din nou trebuie să spun că este necesară şi puţină ambiţie, pentru că nu puteţi să învăţaţi ca un robot. Trebuie să exersaţi şi să faceţi tot posibilul să excelaţi în această zonă a informaticii, nu doar în zona reţelelor sociale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *