Cum am conceput un weekend perfect

Ce înseamnă pentru voi un weekend minunat? Pentru unii poate că weekend-ul se rezumă la ieşiri în oraş, o seară la club sau poate cititul unei cărţi bune. Pentru mine? Ei bine, eu sunt ceva mai simplu. Weekend-ul perfect la mine se rezumă la o masă luată în familie, eventual o plimbare, sau un film văzut noaptea. Ador aceste momente, fiindcă îmi trezesc o mulţime de amintiri frumoase. Îmi aduc aminte cu plăcere de clipele petrecute în familie, în fiecare weekend, când ne adunam cu ţotii în jurul mesei. Povesteam o mulţime de chestii frumoase şi amuzante, foarte rar lăsând o masă pentru chestiuni mai serioase. Plimbările nu îmi sunt nici ele străine, deoarece efectuându-le cu regularitate am ajuns să apreciez mai mult simplitatea lucrurilor şi stilul acesta de viaţă. Iar filmele? Ele vorbesc de la sine!

 

O mâncare pentru suflet

Fiindcă nu putem să mâncăm în weekend ceea ce mâncăm şi în timpul săptămânii (nu că ar fi o regulă, dar de obicei încerc să evit să mănânc lucruri comune, pe care le-am mâncat şi în săptămâna respectivă), în fiecare weekend cădem de comun acord asupra unui meniu. De cele mai multe ori consumăm fie carne, fie pizza, fie paste. Dar asta nu înseamnă că nu avem şi ceva supe sau meniuri mai uşoare, să pice mai ok la stomac. Chiar şi astăzi, când vă scriu acest articol, vă pot spune că am mâncat o porţie de mici sănătoasă. Nu îmi este ruşine să recunosc acest lucru.

 

Plimbarea de weekend cea de toate zilele

Îmi place nespus de mult să mă plimb. Am zile, ca orice om, când pur şi simplu simt că explodez de nervi dacă stau pe loc. Nu pot să explic această stare, fiindcă nu cred că se aseamănă cu a altei persoane, însă este absolut necesar să mă plimb atunci când simt că explodez din cauza acestei stări. Nu contează pe unde sau cu cine, atâta timp cât picioarele îmi sunt puse în funcţiune. În afară de faptul că plimbatul este sănătos atât pentru trup, eu cred că este sănătos şi pentru psihic, dar cel mai important, pentru suflet. Prin plimbat reuşesc să îmi “tratez” cele mai profunde probleme personale. Rezolv situaţii cu o minte mult mai degajată şi aflu răspunsuri la dileme pe care toată săptămâna le-am cărat după mine.

 

Seara de film

Chiar dacă sunt un fan înfocat al serialelor, de cele mai multe ori, în timpul weekend-ului, mă retrag în colţul meu din casă şi prefer să mă uit la un film bun, în detrimentul unui serial pe care îl urmăresc şi, probabil, aproape îl termin. Filmele mă captivează şi mi-au făcut întotdeauna zilele mai frumoase. Deşi îmi place foarte mult această activitate, nu o recomand în totalitate. Cititul cărţilor este o alternativă foarte bună. Totuşi, fiindcă este vorba de filme de această dată, eu recomand pentru un weekend perfect categorii de filme precum: comedie, aventură, dramă sau horror (pentru cei curajoşi).

La voi cum se traduce în cuvinte un weekend perfect? Sunt foarte curios să aflu dacă sunt singurul care în weekend caut să mă degajez de activităţile pe care le am în timpul săptămânii şi abordez un alt stil de viaţă, chiar dacă doar pentru două zile sau câteva ore!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *