Ce s-a întâmplat cu mine şi ce se întâmplă cu acest blog?

În ultima perioadă nu am mai reuşit să public niciun articol pe blog. Motivul este destul de simplu. Un dobitoc, fiindcă nu pot să îl numesc altfel, a furat router-ul prin intermediul căruia mă conectam pe internet, alături de colegii de cameră, din căminul în care locuiesc pe durata anului universitar. Situaţia este cu atât mai stupidă cu cât acesta a intrat în cameră în clipa în care unul dintre ceilalţi colegi ar fi fost la cămin. Cine este de vină? Nu pot să îmi explic, însă un lucru este cert. Colegul care a venit cu el nu ar fi avut cum să îl “fure”… adică, la ce bun? Şi el are la fel de multă nevoie de internet la cămin precum toţi ceilalţi. Mă rog, nu are rost să fac pe poliţistul cu ei, însă mi se pare destul de neplăcut faptul că trebuie să mă chinui cu internetul de pe telefon, iar de cele mai multe ori trebuie să portez pentru a putea intra pe internet de pe laptop. Deoarece bateria telefonului este supusă unui chin permanent prin utilizarea datelor mobile, nu prea folosesc laptopul pentru a intra pe internet, ci mai mult stau pe telefon. De ce car laptopul după mine? De cele mai multe ori mă uit la filme şi seriale de pe laptop, aşa că are şi el o utilitate. Aspectul care mă oftică foarte mult totuşi este acela că nu pot să mai scriu pe blog.

Pentru mine blogul este un loc în care îmi găsesc liniştea, iar cuvintele pe care le înşir sunt singurele chestii care mă mai ţin în priză cu viaţa din mediul virtual. Dacă nu aş fi fost blogger, mai mult ca sigur nu mi-ar fi păsat nici de reţelele sociale, nici de articolele de pe alte bloguri, şi cu atât mai puţin de bloggeri. Şi cum nu pot să scriu pe blog atât de des precum aş dori, nici pe alţii nu prea îi mai urmăresc. În doar o săptămână de când s-a terminat vacanţa dintre semestre, cel puţin la facultatea mea, am reuşit să întârzii cu articolele pentru mai multe colaborări, inclusiv cu non-advertorialele periodice. În orice caz, caut cumva să remediez această situaţie. M-am gândit să cumpăr un router nou sau chiar unul la mâna a doua. M-am gândit chiar şi la un switch, astfel încât să îl pot lua cu mine ori de câte ori plec acasă, fiindcă nu aş mai vrea să mă aflu în poziţia de a da bani pe lucruri care ar putea fi furate.

Într-o altă ordine de idei, tot din cauza lipsei de activitate am început să citesc din nou. Poate părea un şoc, dar am decis să recurg la această “practică”, fiindcă am ajuns la ideea că îmi lipsea foarte mult lumea în care mă trimit cărţile, implicit cititul. Dacă sunteţi curioşi, cartea pe care am început să o citesc este “Să nu ne răzbunaţi!“. Este o carte care a documentat trăirile românilor din Basarabia de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Am citit cu mare drag aproape toată cartea, însă am fost totodată profund impresionat de suferinţele şi nedreptăţile la care au fost aceştia supuşi. Este o carte pe care toţi ar trebui să o citim, dacă nu pentru a onora vieţile celor care au murit din cauza comunismului, măcar pentru a înţelege ororile prin care au fost obligaţi înaintaşii noştri să treacă. Istoria nu trebuie repetată, tocmai de aceea ar trebui să ne reamintim lucrurile prin care au trecut cei mai mulţi dintre înaintaşii acestui popor. Abia aştept să o termin de citit! Cred că voi reveni curând şi cu o recenzie pentru ea. Voi ce cărţi aţi citit în ultima vreme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *