Ce am învăţat despre marketing afiliat?

În urmă cu vreo câteva articole vă povesteam de existenţa unei platforme online care promovează serviciile de marketing afiliat. Din nefericire pentru mine, nu am reuşit să fac niciun ban. Timpul mi-a fost foarte limitat, iar activitatea mea pe blog a fost de asemenea foarte redusă. În orice caz, nu cred că aş fi reuşit să fac vreun ban, cum pe de altă parte nici nu mă aştept să fac până în viitor, când poate voi avea sute de mii de cititori zilnici (Doamne ajută!). De ce nu? Din cauza faptului că blogul acesta este încă foarte slab, deci nu aduce suficient trafic, prin urmare nu există suficiente persoane care să acceseze reclamele plasate pe cuvintele cheie.

evomag.ro

Nu ştiu despre voi, însă eu chiar dacă nu am reuşit să strâng niciun ban cu 2Performant, sunt de părere că este în continuare una dintre cele mai bune platforme online de marketing afiliat prin care putem câştiga foarte mulţi bani. Am învăţat în perioada dintre cele două articole (primul articol referinduse la câteva informaţii despre marketing-ul afiliat) că în România se câştigă enorm de mulţi bani prin intermediul 2Performant. Cei care administrează bloguri mai vechi de câţiva ani şi se bucură de un trafic intens deja folosesc platforme de marketing afiliat precum 2Performant, deoarece ele aduc un venit suplimentar care nu este deloc de lepădat. În condiţiile în care reclamele acţionează singure şi nu necesită nicio atenţie, ci doar o gândire strategică în vederea plasării lor în conţinut sau în designul paginii, sistemul 2Performant îşi face treaba, în timp ce tu te bucuri de activităţile tale zilnice din mediul virtual.

Affiliate BadgeMomentan mă aflu pe poziţia 1418 în clasamentul general al topului 2Performant

Ce am învăţat până acum de la 2Performant este faptul că foarte multe magazine colaboratoare cu această platformă se bazează pe fidelitatea afiliaţilor (adică noi, cei care plasăm reclamele pe bloguri). Cu cât există mai mulţi afiliaţi, cu atât există mai multe concursuri, extrageri, discount-uri, comisioane ş.a.m.d., dintre care vor fi premiaţi, evident, cei mai activi dintre ei. Nu am văzut să existe însă magazine care să ofere bonusuri şi celor care nu produc vânzări, deşi este destul de normal ca doar cei perseverenţi şi activi să fie premiaţi. Revenind însă la marketing-ul afiliat, am observat îndeaproape cum interacţionează publicul cu reclamele, şi invers. Este foarte interesant să afli care sunt cele mai dorite produse ale oamenilor de rând şi cum plănuiesc marile magazine în toiul sărbătorilor şi perioadei Black Friday campaniile publicitare. Bag de seamă că Google are un rol foarte important în acest demers, deoarece prin intermediul său cele mai multe magazine îşi extrag toate informaţiile necesare prin care pot ajunge la clienţii lor. Desigur, nu vorbesc despre spionaj şi chestii de genul acesta, ci spun doar că prin căutările de pe Google, cele mai multe magazine înţeleg nevoile clienţilor şi ştiu astfel cum şi cărui public să se adreseze.

Apropo, că tot veni vorba de magazine online, ştiaţi că pe evoMAG.ro găsiţi Samsung Galaxy S8 la preţ redus? Află şi tu cu cât poţi cumpăra acest telefon, chiar şi în rate începând de la 221 lei/lună.

Un lucru de care sunt mult mai conştient în urma participării la această campanie de “educare” a viitoarei generaţii de afacerişti ai mediului virtual este faptul că este nevoie de o strategie. Sunt convins de faptul că o pereche de ochi ageră şi un spirit antreprenorial foarte bun ar putea oricând să facă o avere din affiliate marketing. Pentru ca un afiliat să câştige mulţi bani, acesta trebuie să înveţe direct de la cei care susţin campaniile de publicitate. În acest caz, un individ care ar vrea să facă bani cu 2Performant din telefoane mobile va trebui să nu aibă reclame în exces, astfel încât să nu bombardeze posibilii cumpărători. Ştiţi tipul acela de vânzător care îţi bagă pe gât un anumit produs? În acelaşi mod se comportă şi reclamele. Astfel, dacă un blog este mult prea încărcat cu reclame la telefoane mobile, publicul va percepe acest lucru drept o campanie de golire a buzunarelor consumatorilor de informaţii, în favoarea propriilor venituri. Este evident că toţi am vrea să avem cât mai mulţi bani cu putinţă, însă orice trebuie să aibă o limită. Acelaşi lucru se aplică şi în marketing-ul afiliat.

evomag.ro

O strategie bine pusă la punct include cercetarea celor mai vândute produse. Spre exemplu, am învăţat că în perioada Black Friday-ului s-au vândut foarte multe telefoane mobile, televizoare şi laptopuri. Deci electronicele au un mare impact asupra publicului. Cu toate acestea, nici cărţile, jocurile video, hainele sau parfumurile nu s-au descurcat mai rău. Utilizatorii cei mai implicaţi în campaniile de marketing afiliat s-au bucurat în luna noiembrie de vânzări colosale, mărindu-şi astfel veniturile cu până la 100%. Aşadar, ca o concluzie, nu îţi trebuie facultate ca să ştii să faci bani pe net, ci doar ai nevoie de un cap bun care să ştie când, unde şi cum să acţioneze. Dacă sunteţi interesaţi de 2Performant, să ştiţi că merită să investiţi şi timp, şi bani. Riscul de a nu face bani există şi aici, cu siguranţă, însă din 100 de afiliaţi ai platformei, 90 au câştiguri lunare cuprinse între 200 – 1000 lei. Poate că mie nu mi-a reuşit planul de a mă îmbogăţi (momentan) prin intermediul 2Performant, însă nu mă voi opri până ce nu voi ajunge unul dintre cei mai cunoscuţi afiliaţi ai platformei.

1 thought on “Ce am învăţat despre marketing afiliat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *