Amazon: bani din vânzările online

Aeastă perioadă din an este pe cât se poate de încărcată. Din ce în ce mai multe persoane sunt în căutarea cadoului perfect, iar din această cauză se recurge la comerţul din mediul virtual. Cu această ocazie se naşte o nouă piaţă cu un potenţial economic de-a dreptul impresionant. Vânzările online (în special cele de pe Amazon) au contribuit foarte mult în dezvoltarea anumitor afaceri în 2017, dar oare pot ele să facă acelaşi lucru şi pentru simplii utilizatori de internet? Răspunsul este DA, POT.

 

Renunţaţi la orice gând de a cumpăra pachetele de cursuri ale “experţilor” din domenziul vânzărilor pe Amazon. Nimeni nu vă poate oferi garanţia că odată ce veţi participa la cursurile respective veţi fi capabili să vindeţi pe Amazon şi să faceţi profit. Ba chiar mai mult, cei mai mulţi vânzători de pe Amazon au devenit milionari prin forţe proprii. Zicala “learn by doing” se potriveşte de minune în acest caz. Pentru a deveni un vânzător desăvârşit pe Amazon va trebui să vă documentaţi foarte bine şi să analizaţi piaţa înainte de a lansa produsele pe care doriţi să le comercializaţi. Dar să lăsăm deoparte momentan aceste lucruri. Pentru a înţelege mai bine acest proces, cel mai bine ar fi să structurăm toate sfaturile într-un ghid.

 

De ce să vinzi pe Amazon?

Mulţi se întreabă de ce să facă un lucru atât de nebunesc? De ce să cheltuiască atâţia bani şi să facă vânzări online pe Amazon când ar putea oricând să facă aceleaşi lucruri pe platformele de E-Commerce din ţară? Răspunsul este foarte simplu de fapt. Amazon permite o dezvoltare infinită vânzătorului, astfel încât el are libertatea de a comercializa la nivel global produsele pe care le are în stoc. Amazon este cea mai bună oportunitate de dezvoltare în mediul virtual, având unele dintre cele mai mici taxe de transport internaţional, şi totodată poate să depoziteze produsele direct la sediul din Statele Unite ale Americii, astfel încât vânzătorul să nu se chinuie cu transportul coletelor.

 

Alege o nişă bună

La fel ca toate magazinele fizice, şi afacerile din mediul virtual necesită o atenţie sporită în vederea produselor pe care le comercializează. De ce? Este foarte uşor să ajungi la faliment înainte ca măcar să fi apucat să faci bani. Aşadar, ce anume trebuie să faci în acest caz? Cel mai bine este să îţi alegi cu atenţie nişa. Dacă în România comerţul cu electronice merge strună, s-ar putea ca pe Amazon lucrurile să nu funcţioneze la fel. Prin urmare, înainte de a da drumul oricărui produs spre a fi comercializat trebuie să te gândeşti bine ce nişă va avea afacerea pe care urmează să o administrezi pe Amazon.

 

Cercetează piaţa

Poate fi puţin mai complicat decât pare să cercetezi piaţa, însă nu este imposibil. Prin cercetarea pieţei afli de fapt care sunt cele mai bune produse pe care le-ai putea comercializa. Există numeroase aplicaţii care oferă analize complete asupra produselor, astfel tot ceea ce trebuie să faceţi este să introduceţi link-uri şi cuvinte cheie în ele, iar rezultatele vă vor spune cât sunt de căutate acele produse şi cât de vândute sunt. Prin cercetarea pieţei înţelegem o mai bună cunoaştere a necesităţilor clienţilor şi modul în care aceştia caută produse pe Amazon. Este foarte important să utilizăm unelte precum Google Trends pentru a analiza care sunt cele mai căutate produse dintr-o anumită nişă sau perioadă din an. Cuvintele lui Ryan Bemiller, fondatorul Shopping Signals, sunt probabil cele mai potrivite în acest context: “Amazon este un motor de căutare în aceeaşi măsură cât este şi market”.

 

Alege cu grijă cuvintele cheie

Un sfat foarte bun în ceea ce priveşte vânzările online pe Amazon este să alegeţi cu grijă cuvintele cheie. Desigur, cuvintele cheie sunt alese în conformitate cu pasul anterior, adică va trebui să vedeţi ce caută lumea într-o anumită perioadă, iar în acest fel să alegeţi cuvintele care vor descrie produsele pe care le comercializaţi. Pentru cei care vor să facă o diferenţă în comerţul online, cuvintele cheie care se referă la o perioadă cu promoţii vor aduce mai multe vânzări, însă acestea au o utilitate limitată. În acest sens putem vorbi despre cuvinte cheie precum: Black Friday laptop, Black Friday Samsung, Black Friday Apple ş.a.m.d.

 

Advertising

Deoarece scriu de foarte mult timp şi ştiu cât de importantă este publicitatea, advertising-ul este necesar oricărei campanii de vânzări, atât pentru magazinele de pe platformele E-Commerce, cât şi pentru magazinele clasice, precum eMag. Deşi este necesară o investiţie în acest sens, publicitatea făcută este benefică atât pentru produse, cât şi pentru vânzător. Clienţii care văd reclama vor avea tendinţa de a se întoarce la acelaşi vânzător/magazin online.

 

Discount-uri

O tactică foarte bună de a atrage clienţi noi şi de a-i păstra pe cei vechi este de a oferi discount-uri la diferite produse. Niciun cumpărător din mediul virtual nu s-a plâns vreodată de un produs la preţ redus, ba chiar mai mult, dacă a avut ocazia, cel mai probabil a recomandat acel produs la încă două persoane. Este de fapt destul de uşor să faci bani printr-o astfel de metodă dacă faci vânzări online pe Amazon.

 

Solicitaţi recenzii

Probabil cel mai important pas pentru a supravieţui pe Amazon şi în acelaşi timp pentru a câştiga notorietate este să solicitaţi recenzii. Cu cât aveţi mai multe recenzii, cu atât va fi totul mai bine. Desigur, dacă respectaţi clienţii şi vindeţi doar produse de calitate, recenziile ar trebui să fie bune şi foarte bune. În caz contrar, recenziile proaste vă pot asigura un declin rapid şi sigur, adică faliment.

 

Deşi nu sunt un expert în vânzările online de pe Amazon, sunt de părere că există mai multe sfaturi decât cele pe care le-am prezentat în acest articol. Este de prisos să vă înscrieţi la cursuri plătite, deoarece ele vă vor irosi banii şi nu vă pot garanta ca veţi avea vânzări. Informaţi-vă singuri şi veţi înţelege astfel cum puteţi ajunge unul dintre cei mai buni vânzători de pe Amazon. Şi cine ştie? Poate veţi ajunge la performanţa de a fi cel mai cunoscut vânzător de pe Amazon, din ţară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *