Distracţie de Crăciun în familie

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Fiind crescut într-o familie care sărbătoreşte Crăciunul cu fast, am avut întotdeauna plăcerea de a mă întoarce acasă şi de a trăi bucuria alături de fraţii şi părinţii mei. În fiecare an împodobim bradul cu o săptămână înainte de Crăciun şi decorăm casa în spiritul sărbătorii. Cadourile nu întârzie nici ele să apară sub brad, fiindcă indiferent de vârstă, cu toţii merităm o dată pe an un mic simbol al recunoştinţei. Dar Crăciunul nu este doar despre cadouri… Crăciunul este perioada aceea din an în care ne mai destindem puţin şi ieşim din carapace. Ce activităţi ne pot ajuta să petrecem un Crăciun ca în poveşti?

  • Decorează-ţi bradul şi casa mai aproape de Crăciun

Cei mai mulţi fac bradul odată ce intră în luna decembrie, însă pentru că domnul brad va petrece mai bine de o lună în casă, o amânare până în apropierea Crăciunului ar fi numai bună. Făcând acest lucru veţi fi mult mai fericiţi atunci când veţi vedea că bradul, copacul credincios, capătă din nou culoare în preajma celei mai aşteptate perioade ale anului.

 

  • Bea ciocolată caldă alături de cei dragi şi ascultă colinde

Oare poate exista moment mai drag ca acesta? Uită de toate problemele cotidiene, adună-ţi familia la un loc şi serviţi ciocolată caldă în timp ce ascultaţi colinde de Crăciun. Cu această ocazie vă veţi apropia mai mult unul de celălalt şi veţi crea o atmosferă foarte plăcută şi prietenoasă.

 

  • Primiţi cu colinda?

Dacă nu primiţi cu colinda, atunci să o faceţi! În ultimii ani colindătorii au început să fie cei mai izgoniţi de la porţile oamenilor. Nu îi izgoniţi pe cei care vor să vă colinde, fiindcă ei îl aduc pe Dumnezeu în casele voastre, iar dacă nu sunteţi o persoană religioasă, măcar primiţi căldura şi fericirea pe care o transmit odată cu colindele.

 

  • Înrămaţi poze de familie din sărbătorile anterioare de Crăciun

Pe lângă faptul că pozele sunt probabil unele dintre cele mai frumoase decoraţiuni pe care o casă le poate avea, este totodată un gest foarte frumos şi aduceţi în prim plan familia. Puteţi să agăţaţi pe pereţi unele dintre cele mai reprezentative poze cu familia din sărbătorile anterioare de Crăciun, astfel încât să contribuiţi la o atmosferă de sărbătoare şi mai intensă.

 

  • Gătiţi mâncare tradiţională

Niciun român nu ar trebui să treacă peste această perioadă din an fără să mănânce în propria casă măcar o felie de cozonac, turtă sau cornuleţe. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre felurile mai consistente de mâncare. În acest caz se remarcă sarmalele, toba de casă, salata de boeuf şi cârnaţii de casă. Dacă tocmai aţi participat la sacrificarea lui Ghiţă, cu atât mai bine! Puteţi oricând să faceţi şi o pomană a porcului şi să vă invitaţi rudele. Cu cât sunteţi mai mulţi, cu atât mai bine!

 

  • Vizitaţi-vă părinţii/bunicii/rudele bolnave

Nu poate exista gest mai altruist decât acela de a-ţi vizita rudele în toiul sărbătorilor de iarnă. Dacă nu aţi mai dat pe acasă de ceva timp, este momentul să te perinzi şi pe la părinţi sau pe la bunici. Nici rudele nu trebuie uitate! Ai un verişor care tocmai s-a pricopsit cu o durere infernală de spate sau este internat în spital? Mergi pe la el şi ţine-i de urât ca să îi treacă mai uşor ziua. Cu siguranţă va aprecia iniţiativa şi vei fi răsplătit cu zeci de zâmbete.

 

  • Îmbracă haine cu tematică de Crăciun

Dacă te plictiseşti într-atât de mult încât simţi că o să explodezi poţi să te distrezi oricând îmbrăcându-te cu haine care au Crăciunul drept tematică. Moda puloverelor urâte a devenit un soi de tradiţie în Statele Unite ale Americii, deci de ce să nu aducem puţin din moda americanilor şi la noi? Pe lângă asta, este un prilej foarte bun de a te amuza împreună cu cei dragi de modelele caraghioase pe care le au unele articole vestimentare.

 

  • Scrie o scrisoare pentru Moş Crăciun

Ai peste 20 de ani şi crezi că Moş Crăciun nu există? Cel mai probabil s-ar putea să ai dreptate, însă în spiritul sărbătorii şi a vremurilor din copilărie, poţi oricând să scrii o scrisoare simbolică de recunoştinţă către Moş Crăciun sau chiar o listă cu dorinţe, pe care mai apoi să o puneţi sub brad sau chiar în el.

 

Acestea sunt câteva dintre miile de activităţi pe care le-aţi putea face de Crăciun. Dacă sunteţi un iubitor al iernii şi a tot ceea ce înseamnă Crăciunul, nu uita că această sărbătoare înseamnă mai mult decât cadouri primite… de asemenea să nu uiţi că nu trebuie să mănânci peste măsură, altfel rişti să fii tu vărul/verişoara care boleşte prin spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *