Parenting: 4 sfaturi despre cum să câştigi încrederea copilului tău

Îţi doreşti ca relaţia dintre tine şi copilul tău să fie una specială, astfel încât acesta să realizeze că se poate baza pe tine în orice situaţie? Vrei să fii prietena lui, dar să îţi păstrezi şi rolul de mămică autoritară? Ei bine, pentru a reuşi toate aceste lucruri ar trebui, înainte de orice, să reuşeşti să îi câştigi încrederea prichindelului. În acest sens, descoperă în cele ce urmează câteva sfaturi care te vor ajuta să obţii ceea ce ţi-ai propus.

 

 

Iată 4 sfaturi care te vor ajuta să câştigi încrederea copilului tău:

1. Învaţă să îl asculţi

Pentru a reuşi să îţi consolidezi relaţia cu copilul tău şi, în acelaşi timp, să îi câştigi încrederea, este foarte important ca cel mic să se simtă ascultat. De aceea, de fiecare dată când vine la tine să îţi împărtăşească o problemă sau un secret, trebuie să îi demonstrezi că îi acorzi atenţie şi că tratezi cu seriozitate toate subiectele pe care le abordează. Cu alte cuvinte, pentru ca prichindelul tău să aibă încredere în tine, el trebuie să aibă siguranţa că vei fi mereu acolo pentru el şi că nu îl vei judeca niciodată. În mod sigur, dacă vei ţine cont de acest sfat, copilul tău se va apropia mai mult de tine.

2. Implică-te în educaţia lui

Deşi nu tuturor copiilor le face plăcere să îşi dedice timpul învăţăturii, cert este că fiecare prichindel în parte îşi doreşte, în sinea lui, ca mama să se implice în educaţia lui. Cea mai bună metodă prin care poţi realiza acest lucru este aceea de a-l înscrie pe cel mic la o activitate extraşcolară. De exemplu, poţi opta pentru cursurile de engleză de la şcoala Shakespeare School, unde juniorul se va simţi apreciat şi, bineînţeles, va realiza că îi doreşti doar binele. Practic, în acest mod, vei putea să îi arăţi că nu îl neglijezi şi că îţi dai interesul pentru ca el sa aibă parte de tot ce este mai bun. Odată ce l-ai făcut să înţeleagă aceste aspecte, încrederea lui în tine se va amplifica în mod automat.

 

 

3. Întâlneşte-te cu prietenii lui

Pe lângă faptul că vei fi mult mai relaxată ştiind exact în compania căror persoane îşi petrece puiul tău timpul liber, dacă îi vei întâlni prietenii şi îi vei face pe aceştia să vadă că eşti o mămică modernă, copilul tău va căpăta şi mai multă încredere în tine. Totuşi, pentru a reuşi să îi cucereşti pe amicii copilului tău, asigură-te că porţi o ţinută cool atunci când faci cunoştinţă cu ei.  În acest sens, vezi oferta de geci bomber, care fac ravagii în randul tinerilor, şi combină acest tip de jachetă cu o pereche de jeanşi şi nişte tenişi. De asemenea, gândeşte-te la câteva activităţi distractive pe care le poţi desfăşura împreună cu micuţul tău şi prietenii lui şi, mai mult ca sigur, îţi vei atinge scopul.

4. Petreceţi mai mult timp împreună

În mod evident, pentru ca piticul tău să te privească nu doar ca pe mama lui, ci şi ca pe confidenta lui, trebuie să îl laşi să te cunoască. Şi pentru că cea mai bună modalitate de a descoperi o persoană este aceea de a petrece timp cu ea, nu îţi rămâne decât să te mobilizezi şi să organizezi împreună cu prichindelul tău tot felul de escapade în doi. De la vizionarea unui film şi plimbările în parc, până la aventurile într-un parc de distracţii, toate aceste lucruri îl vor ajuta pe micuţul tău să te cunoască mai bine şi, totodată, să capete încredere în tine.

 

 

Aşadar, acestea sunt cele patru sfaturi pe care ar trebui să le urmezi, dacă îţi doreşti să câştigi încrederea copilului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *