3 jucării SENZORIALE pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului

Până la vârsta de trei ani, cei mici își dezvoltă percepția, fiind din ce în ce mai curioși să descopere lucrurile și evenimentele din jurul lor. În acest demers, copilul se bazează pe simțurile sale – văz, auz, gust, miros și atingere – iar jucăriile senzoriale joacă un rol important pentru cunoașterea și adaptarea la mediul înconjurător.

Îți dorești ca bebelușul tău să se dezvolte armonios? Vrei să îi stimulezi simțurile, astfel încât să dobândească și să consolideze noi abilități? Descoperă în acest articol care sunt jucăriile ce îl pot ajuta pe prichindel.

Iată 3 jucării SENZORIALE necesare pentru dezvoltarea armonioasă a BEBELUȘULUI:

1.Balansoarul cu accesorii muzicale, colorate și interactive este jucăria senzorială perfectă pentru bebeluși, întrucât acesta nu doar că încurajează dezvoltarea motorie a celui mic, dar stimulează si simțul auditiv. Mai mult decât atât, cu ajutorul vibrațiilor relaxante în scaun, prichindelul se va simți confortabil și va reuși să adoarmă mult mai ușor. Datorită funcțiilor sale, balansoarul special conceput pentru bebeluși îi asigură o poziție corectă celui mic și ajută la dezvoltarea lui sănătoasă și armonioasă, motiv pentru care acesta poate fi folosit încă de la naștere. În acest sens, accesează site-ul https://www.babyneeds.ro/balansoare-si-fotolii/ si achizitionează pentru junior un astfel de balansoar. În mod cert, această jucărie va avea un rol semnificativ în progresul său fizic și cognitiv.

2.Cărticelele tactile sau texturate reprezintă un instrument important în creșterea și educarea copilului. Acestea au inserate pe pagină diverse materiale, de la pânză și piele, până la blăniță și carton, care au scopul de a stimula simțul tactil al bebelușului. De asemenea, cu ajutorul unei astfel de jucării cel mic poate descoperi, de la o vârstă fragedă, noțiuni esențiale despre natură, poate învăța să numere și chiar să facă asocieri logice. Drept urmare, dacă îți dorești să îi stimulezi simțurile prichindelului tău, dar și să îl ajuți să se dezvolte armonios din toate punctele de vedere, nu ezita să îi oferi o astfel de jucărie.

3.Jucăriile din lemn se pliază perfect pe nevoia copilașilor de a construi și dărâma diverse obiecte și, în același timp, reprezintă o modalitate amuzantă prin care poate fi stimulată atenția lor. Pe lângă aceste două beneficii, jucariile din lemn au un rol esențal în dezvoltarea motrică a prichindeilor, dar și încurajează răbdarea și interesul îndelungat, îmbunătățesc spiritul de observație și, bineînțeles, stimulează creativitatea și imaginația acestora. În consecință, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unor astfel de jucării senzoriale pentru copilul tău, pe care acesta le va adora, în mod garantat.

Acestea fiind spuse, jucăriile senzoriale au un rol important în dezvoltarea armonioasă a copiilor, fizică și cognitivă, motiv pentru care acestea nu ar trebui să îi lipsească nici juniorului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *