Top 10 seriale pe care trebuie să le vezi

Când a fost ultima dată când te-ai uitat la un serial bun? Mai mult ca sigur a trecut ceva timp de când te-ai uitat la un serial care să îţi facă timpul să treacă mai uşor şi să te încânte prin acţiunea sa. De ceva vreme mă tot uit la seriale noi, lucru care nu îmi stă în fire, însă de vreme ce nu mai am la ce să mă uit, am decis să încep seriale noi pentru a-mi umple timpul. Mai jos aveţi câteva seriale pe care eu le urmăresc şi de care sunt încântat. Dacă aţi auzit de ele deja şi vreţi câteva opinii sincere, aveţi tot în acest articol câteva cuvinte care v-ar putea ajuta să le începeţi.

 

1. The Walking Dead

Acest serial este de suflet pentru mine, deoarece sunt un fan înfocat al serialelor şi filmelor SF, în special cele care aparţin lumii zombie. Am aflat de acest serial în urmă cu câţiva ani, pe vremea când încă eram în liceu, iar de atunci nu mă mai pot despărţi de el. Serialul urmăreşte viaţa postapocaliptică pe care mai mulţi supravieţuitori din Statele Unite ale Americii o au, încercând să traiască de pe o zi pe alta. Aceştia sunt puşi în situaţii dificile, atât cu cei morţi, cât şi cu cei vii. Opinia mea despre serial este că, deşi The Walking Dead este foarte bun, ar fi putut să adapteze acţiunea din benzile desenate (materialul original al serialului) mult mai bine, astfel încât să nu existe episoade de umplutură. Dar per total sunt mulţumit de actori şi de modul în care aceştia joacă, deci după cum spuneam mai devreme, serialul este super şi merită un mare “thumbs up”!

2. Dexter

Nu este o noutate, Dexter este de asemenea un serial de suflet pentru mine. Deşi aş putea spune că alte seriale pot oricând să urce pe primul loc în clasamentul serialelor mele preferate, cred că Dexter are un loc onorabil din care nu ar putea fi vreodată îndepărtat. Michael C. Hall joacă fără cusur rolul lui Dexter Morgan, un poliţist criminalist, dar totodată un criminal notoriu. Acesta este recunoscut şi sub porecla “Măcelarul din Bay Harbor”, însă nici măcar colegii lui… cel puţin nu toţi… nu pot să îşi dea seama că în departamentul de criminalistică există un “monstru” atât de mare. Cu toate acestea, intenţiile lui sunt bune. Merită să aruncaţi un ochi pe el, credeţi-mă pe cuvânt.

3. Breaking Bad

Am văzut serialul Breaking Bad de cel puţin două ori în viaţa mea şi o să recunosc, nici acum nu mă satur de acţiunea şi povestea acestuia. Este cel mai fain serial posibil! Nu voi face discriminări între celelalte seriale din acest articol, însă cred că Breaking Bad este pe departe cel mai bine regizat serial din industria televiziunii. De la casting până la poveste, totul este pus la punct cu cea mai mare atenţie la detalii. Există o mulţime de motive pentru care o persoană ar trebui să se uite la acest serial, iar printre ele sunt şi secretele şi paralele pe care serialul le are cu alte filme şi seriale din industrie. Breaking Bad este o combinaţie între comedie, acţiune, dramă şi crimă. Personajele sunt foarte frumos conturate, iar evoluţia lor pe parcursul serialului este genială. Lumea drogurilor şi viaţa familială nu au fost niciodată mai complicate ca acum pentru Walter White.

4. Vikings

Despre acest serial nu pot să spun foarte multe. Adevărul este că l-am descoperit în urmă cu câteva luni, dar de atunci şi până în prezent m-am uitat la tot. Actorii au fost aleşi la perfecţie pentru rolurile vikingilor, Travis Fimmel fiind pe departe cel mai potrivit pentru rolul lui Ragnar Lothbrok. Serialul îmbină o serie de sentimente cu care te copleşeşte şi te pune să le cari în spate până în ultimul moment, când îţi dă alt bagaj emoţional pe care să îl cari. O să recunosc, în această listă sunt foarte puţine seriale la care am plâns (nu mă judeca, sunt uşor de impresionat atunci când un personaj drag moare), iar la Vikings chiar nu mă aşteptam să o fac… şi totuşi am făcut-o! Deşi istoria nu este întocmai respectată în vederea realizării acestui serial, povestea vikingilor care au trăit prin secolul 18 este foarte captivantă şi interesantă. Pentru cei pasionaţi de bătălii istorice, dramă şi iubire pătimaşă, acesta este serialul pe care trebuie musai să îl vedeţi.

5. Fear The Walking Dead

În aceeaşi notă cu serialul principal, The Walking Dead, doar că de această dată într-o altă zonă a Statelor Unite ale Americii, având alte personaje şi o cu totul altă acţiune, Fear The Walking Dead, este o nouă lovitură în industria serialelor televizate. Personajele sunt cele care fac toată treaba în serial, iar faţă de The Walking Dead pot spune că acţiunea este mult mai dinamică, astfel încât nu apuci să te plictiseşti. Dacă este Fear The Walking Dead mai bun decât The Walking Dead? Nu prea pot spune asta, deoarece aminteam mai devreme, serialul principal este unul de suflet pentru mine, mai ales că am citit toate numerele benzilor desenate care poartă acelaşi nume, făcându-mă astfel să fiu mult mai implicat în acţiune şi vieţile personajelor.

6. Grey’s Anatomy

De această dată este vorba despre un serial care se adresează celor cărora le place drama şi romantismul. Anatomia lui Grey, un serial despre care am mai vorbit pe blog, este pe departe unul dintre cele mai frumoase seriale din zilele noastre. Acesta înglobează toate evenimentele care au loc în preajma Spitalului Seattle Grace, dar şi a doctorilor angajaţi în acesta. Plin de scene romantice şi emoţionante, acest serial îţi oferă un refugiu de la grijile zilnice şi te pune în pielea personajelor, reuşind astfel să trăieşti sentimente de care nici măcar tu nu credeai că eşti capabil. Distribuţia este unică, actorii evoluând odată cu personajele. Părerea mea este că Anatomia lui Grey este un serial care poate fi savurat în zilele libere sau nopţile în care nu poţi dormi.

7. Sons Of Anarchy

Mamă, mamă! Deşi am maxim o lună de când urmăresc Sons Of Anarchy, trebuie să spun că este unul din acele seriale care are de toate, dar de care nu te poţi sătura. Am trăit acest sentiment pentru prima oară la Breaking Bad, deşi aşteptările mele pentru acest serial au fost iniţial foarte mici. M-am înşelat amarnic! Dacă primul sezon din serial pare a fi prea tras de păr, vă asigur că următoarele sunt din ce în ce mai bune, iar acţiunea… oho, nici nu aveţi habar ce vă aşteaptă. Pe scurt, Sons Of Anarchy este un serial care prezintă vieţile complicate ale unor membri de motociclişti dintr-un orăşel american.

8. Rick And Morty

Ieşim puţin din cotidian şi ne îndreptăm spre un serial televizat unic… iar acest lucru se datorează faptului că este un serial animat. Rick şi Morty este unul dintre cele mai cunoscute seriale TV din lume, având replici comice şi personaje care mai de care caraghioase. Am râs pe burtă încă de la primul episod, iar acum credeţi-mă că nu sunt genul acela de persoană care să râdă la glume stupide. Sunt foarte critic în ceea ce priveşte comedia, deoarece am crescut cu nişte filme de comedie vechi şi foarte vechi, care mi-au format un set de principii în ceea ce priveşte acest gen de filme şi seriale. Cu toate acestea, Rick şi Morty întrec orice barieră a normalităţii şi reuşeşte cumva să mă facă să mă prăpădesc de râs de fiecare dată când mă uit la un episod. Serialul este pentru cei cărora le place genul SF şi au chef de o porţie sănătoasă de râs, asezonată cu extratereştri şi monştri dubioşi.

9. South Park

Cred că acesta este unul dintre primele mele seriale pe care le-am urmărit până la ultimul episod. Nu cred că există episod pe care să nu îl fi văzut, dar chiar nu îmi pare rău. Pe alocuri pot spune că există episoade care nu sunt foarte amuzante, însă ceea ce face acest serial animat unic este tocmai umorul negru, violenţa şi situaţiile fantastice în care sunt puse personajele. Spre ultimele sezoane însă acest serial se îndreaptă niţel spre realitate şi încearcă într-un mod sau altul să reflecte lumea actuală, lucru pe care nu am reuşit să îl observ până de curând. Este cu siguranţă un serial care nu poate fi cenzurat, oricât ar încerca cineva să facă acest lucru. South Park abordează situaţiile mai puţin obişnuite în care un grup de puşti sunt implicaţi. Dacă nu mă credeţi, aveţi la dispoziţie tot timpul din lume să vă uitaţi la câteva episoade aleatorii pentru a vedea despre ce vorbesc.

10. Married With Children

Ei bine, a sosit rândul unuia dintre cele mai frumoase şi mai bine realizate seriale TV din istoria omenirii. Nu se putea să nu pun în top şi serialul preferat al familiei, şi anume Familia Bundy. Într-adevăr, în română serialul are un nume mai “comestibil” faţă de traducerea sa în engleză. Cu toate acestea, nu numele este cel care îi oferă acel premiu de onoare, ci situaţiile comice şi modurile superficiale în care se tratează personajele între ele. Ed O’Neill (mulţi îl cunosc pentru rolul pe care îl are în Modern Family) este pilonul acestui serial original, care îl joacă pe nimeni altul decât Al Bundy. Dacă te-ai născut după ’89 şi nu ai văzut măcar un episod din acest serial urmărit de milioane de oameni, înseamnă că nu exişti!

 

Aşadar, cam acestea ar fi cele 10 seriale pe care, cred eu, ar trebui să le vedeţi neapărat. Dacă şi voi cunoaşteţi seriale care trebuie văzute, nu vă sfiiţi să le scrieţi în comentarii. Poate cineva chiar va fi curios să afle nume noi din industria televiziunii. În rest… vă doresc vizionare plăcută!

15 thoughts on “Top 10 seriale pe care trebuie să le vezi

  1. Super alegeri, ma uit la The Walking Dead, Fear The Walking Dead, Grey’s Anatomy, South Park si Married With Children

  2. Chiar aveam nevoie de o astfel de recomandare. Mi-a atras atentia pentru inceput Vikings, e mai pe gustul meu. Mi-a placut Anatomia lui Grey, desi nu pot sa spun ca am urmarit constant

  3. anatomia lui grey imi place si mie, dar am ramas undeva la inceputul sezonului… south park e genial! eu as mai adauga house, supernatural….astea-mi vin acum in minte

  4. Am avut emotii cand am citit titlul, eram convinsa ca ai sa dai niste titluri de seriale pe care nu ca nu le-am vazut, dar nici n-am auzit de ele. Din fericire sunt cat de cat in tema, am vazut partial patru dintre ele.

  5. Sincer, nu am vazut niciunul din serialele recomandate de tine. O sa ma uit mai bine despre ce este vorba in fiecare si poate ma ,,apuc,, de vreun serial.

  6. Stiu ca eu sunt o persoana diferita fata de toti cei din jur. Eu nu am nici un serial la care sa ma uit.
    M-am uitat la umbre pe HBO, dar de atunci nu am mai vazut nici unu. Auzisem ceva de Dexter si imi doream sa-l vad. Lipsa timpului nu mi-a permis sa vad vreun episod pana acum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *